Siamin behöver din hjälp

Siamin är 9 år och bor i byn Matanana i Tanzania. Hon har ett fel på sin ena klaff i hjärtat och detta ger henne stora hinder. Hon har en vilopuls på ca 120 slag i minuten, vilket är alldeles för mycket!! Hennes hjärtfel påverkar henne mycket och hon har i perioder otrolig smärta som är mycket jobbig för henne. Hon är otroligt smal och hennes kropp kan inte ta till godo all näring som hon får i sig. Om inte Siamin genomgår en operation så kommer hon troligen inte bli äldre än 15 år.

Siamin är en otroligt mysig och härlig tjej som får en att smälta. De stunder som hon är glad och ler ger hon så stort intryck att man själv inte kan sluta le. Medan de stunder som hon lider inte visar något som helst tecken på ett leende så vill man bara blåsa bort hennes smärta, vilket inte går. En vanlig 9åring skulle älska att få leka med sina kompisar och kunna springa runt i timmar och bara busa. Siamin orkar inte i närheten av vad andra 9åringar orkar. Istället får hon sitta och titta på medan kompisarna stimmar och stojar.

Vi vädjar nu om er hjälp. Vi vill att Siamin ska bli äldre än 15 år, vi vill att hon ska orka lika mycket som andra och att hon ska få slippa sin smärta. En operation är livsavgörande och kostar cirka 35.000 kr. Ingen kan göra allt men tillsammans kan vi göra lite. Varenda krona är viktig!

Är du intresserad av att bidra så sätt in på detta Nordea konto 3268 2178650
Som sagt, varenda krona är viktig!

Hemma igen från ett vackert Tanzania

Har varit hemma i snart en vecka. Det har varit fullt upp så har inte hunnit att uppdatera bloggen. Dessutom så har vi inte haft någon tillgång till internet under vår resa så därför har vi inte uppdaterat under själva resan.
Vi hade en fantastisk resa och har fått varit med om otroligt mycket. Träffat underbara människor, både svenskar och lokalbor, härliga barn som direkt fick en plats i våra hjärtan! Efter halva vår tid så brann barnhemmet ner men som tur var så klarade sig alla. Det var en lång natt som vi sent kommer att glömma. Trots att barnen från barnhemmet förlorade sitt hem, sina kläder, allt de ägde så log de och tack vare deras leenden så återhämtade man sig fort. Att dessa barn ler, leker och kramas trots motgångar och svårigheter berör ända in i själen. Dessa barn är guld värda!
Även fast vi är hemma så kommer projektet att fortgå. Vi träffade nämligen två tjejer som vi vill hjälpa till att samla in pengar till.

RSS 2.0